Mierea ecologică, cel mai puternic balsam pentru trup și suflet încă din Egiptul antic

by - duminică, aprilie 22, 2018

Puțini români aleg mierea ecologică, fie din cauză că are un preț puțin mai ridicat, fie că nu cunosc diferența dintre mierea tradițională și cea ecologică.

Însă, cu toții alergam după cele mai eficiente și sănătoase remedii, motiv pentru care mierea este întotdeauna cel mai bun cadou și un aliment de nelipsit din camara fiecărui român. Totuși, o analiză aprofundată, ne arată că mierea ecologică este de mii de ori mai sănătoasă decât mierea clasică. Astăzi, doamna Primăvara, prezentă aici, cu sumbsemnata, ne și explică acest fapt.


Cel mai puternic balsam pentru trup si suflet încă din Egiptul antic

Primele tratate despre mierea ecologică au apărut în urma cu circa 5000 ani, când părinții medicinei, Imhotep si Hipocrate i-au descoperit proprietățile sale medicinale. Știm că vorbim de miere ecologică, deoarece nu exista un mediu industrializat și poluat precum în zilele de astăzi. Eficiența sa a ajuns în toate colțurile lumii, așa că nu e de mirare că în Roma antică, mierea era utilizată drept monedă de schimb pentru aur. Marii conducători, precum Vlad Țepeș, au fost "răsfățați" pe ultimul drum, conform unor tratate, care îl  menționează a fi cel mai de preț trofeu al sultanului Murad al doilea, capul acestuia fiind conservat într-un vas plin cu miere.

Ce este mierea ecologică

În primul rând, mierea ecologică, precum mierea ecologică polifloră di Melio Apidava, necesită o cultură 100% ecologică. Cultura ecologică necesită chiar și zeci de ani pentru a fi obținută, timp în care asupra pământul nu se fertilizează și nu se tratează cu substanțe chimice. Ca prin urmare, pământul trebuie ales strategic, în locurile ce nu sunt expuse unei poluări masive ce ar putea afecta plantația, de pe urma căreia se va produce mierea ecologică. De asemenea, plantele ce vor rezulta sunt si ele menținute intr-un mediu natural de dezvoltare, acest lucru putând fi chiar un risc pentru viitorii producători, din pricina dăunătorilor ce apar in mod natural sau a producției ce poate fi sub așteptări. Astfel, mierea ecologică este cel mai greu de obținut, fiind și cea mai valoroasă. Studiile arată că există doar 5% din totalul de miere produsă anual este ocupat de mierea ecologică.

Sursa: mybeeline.co

La fiecare pas, producătorul este obligat de legislația fiecărei țări în parte să facă numeroase controale riguroase, mult mai ample față de alte alimente sau de mierea clasică, ce ajung la vânzare. Acestea impun bineînțeles costuri, dar acestea sunt intensificate de dorința de succes a producătorului, care optează pentru analize frecvente, înainte de analizele comisiei de certificare, ce atestă statutul de "miere ecologică" si permite distribuirea acesteia cu această mențiune.

Din învățămintele sale, Primăvara a învățat că analizele efectuate în primele faze ale unui proces reduc costurile producătorului până la 100.000 ori față de erorile/defectele ce sunt detectate abia în ultimă fază. Certificarea produselor ecologice este extrem de riguroasă și puțini o obțin, pentru că puțini investesc atât de multe resurse și timp, pentru produse cu adevărat naturale, ecologice, cu rol terapeutic de până la 100 ori mai ridicat. Ca prin urmare, putem afirma că mierea ecologică are un preț chiar mic în comparație cu eforturile dificile pe care le impune realizarea acesteia și cu siguranță un preț mult prea mic pentru sănătate.

Astfel, Primăvara are multe motive întemeiate să fie mândră de această realizare a mierii ecologice Apidava.
Această miere conține 100% din proprietățile terapeutice ale multitudinii de plante din care s-a realizat. Este un adevărat balsam pentru suflet și trup, fiind asimilată de organism încă de la primul contact. Am sesizat că acest tip de miere are o aromă mai intensă și mai plăcută față de mierea clasică. Poate fi consumată chiar și de diabetici, datorită conținutului optim de zahar (natural) din alcătuire.

Sursa: dabur.com

Am putea spune că o linguriță de miere ecologică este echivalentul a 3 lingurițe de miere tradițională. Oferă mai multă energie și ajută la susținerea sistemului imunitar, având loc o asimilare mai rapidă că în cazul celei clasice. Susține organismul și combate astenia de primăvară, alergiile, oboseala cronică și pofta de viață. Credeai că Primăvara e fericită că vine la pachet cu toate aceste afecțiuni? Nici pe departe. Dar e un ciclu natural pe care doar noi îl putem combate, alegând o alimentație corespunzătoare.

Cu atât mai mult este indicată folosirea mierii ecologice în cosmetică, în creme, balsamuri și măști de față. Are o capacitate incredibilă de regenerare și hidratează în profunzime, ajută la cicatrizarea rănilor și la vindecarea semnelor provocate de arsuri/acnee. O recomand și pentru măștile de păr cu gălbenuș de ou și/sau ulei de măsline, ricin și cocos, ce regenerează firul de păr, îl hidratează și îl face mai puternic, mai strălucitor, stimulând totodată și creșterea acestuia. Sănătatea începe cu noi, din interior, spre exterior!

Am putea spune că mierea ecologică di Melio este însuși primăvara vieții noastre și cea mai de preț moștenire de la strămoșii noștri.

Cum ne bucurăm pe deplin de beneficiile mierii ecologice

Având în vedere că este o miere specială, premium, pentru a asimila pe deplin proprietățile sale, recomand bineînțeles consumul ei ca atare: o linguriță pe stomacul gol, dimineața, și o linguriță după masă. În cazul meu, cea care sare după micul dejun de multe ori, acest lucru acționează ca un balsam asupra stomacului, prevenind acțiunea deranjantă timp de câteva ore, până la prima masă. Totodată mă încarcă cu suficientă energie, astfel încât să pot începe în cel mai scurt timp activitățile zilnice, după un somn odihnitor. Consumată după masă ajută la ușurarea digestiei după o masă copioasă. Totodată este excelentă consumată în combinație cu fructe și legume proaspete, în smoothie-uri, salate, cocktailuri, cu paine și gustări calde, proaspete, etc.

Sursa: organicfact.com

Mierea ecologică di Melio de la Apidava nu este singurul tip de miere care are o aromă pătrunzătoare și zeci de beneficii asupra sănătății. Recomandate de către mine și familia mea, cea care frecvent consumă miere, sunt și mierea de mana, mierea cu lăptișor de matcă, mierea bio de salcâm, etc.

Acum că ai aflat totul despre mierea ecologică, ce părere ai? Ai alege acest tip de miere în locul celei tradiționale?

You May Also Like

0 comments