Tipologiile turistului

by - miercuri, martie 11, 2015

Motto: Vom calatori spre vise in care nimeni nu crede, vom strabate o viata impreuna, iar la final, privindu-ne drumul din urma, ne vom amuza de cei care nu ne-au dat nicio sansa.


Ca indivizi fiecare ne deosebim prin tipologiile pe care le avem.

In toata copilaria noastra ne-am dorit sa avem bomboana vecinului, rochia prietenei sau grupul celui mai bun amic. Abia din adolescenta am inceput sa ne conturam un stil propriu, am descoperit faptul ca dorim sa fim unici si ne lasam mai mult purtati de visele si dorintele noastre decat de ceea ce vedem si ce isi doresc altii din jurul nostru.

Stiai ca in functie de felul in care te imbraci, de alegerile pe care le faci sau de abordarea pe care o acorzi lucrurilor, oamenii te incadreaza intr-o anumita tipologie? Sunt convinsa ca ai intalnit adeseori diferite remarci mai mult sau mai putin pozitive, unele de la horoscop, altele de la doamnele de varsta a treia, unele de pe retelele de socializare iar altele de la colegi si rude. Chitesenta a toate acestea este ca tu esti unic, eu sunt unica, cu totii suntem. Si nici denumirile filozofice si nici cele definite prin diferite surse sau grupuri de persoane nu iti va influenta cu adevarat tipologia de care apartii.

Daca vei urmari aceasta postare pana la capat astazi vei afla din ce tipologie cred eu ca faci parte in functie de zona pe care alegi sa o vizitezi.

De regula vara este sezonul cel mai liber de care majoritatea alegem sa ne bucuram si alegem an de an din zeci de vacante speciale pentru o experienta inedita. Si cum visele vin in pachete mari, ne vom rezuma evident la ofertele turistice. Daca inca nu te-ai decis sau pur si simplu nu stii pe cine sa alegi drept indrumator al aventurii tale indiferent de locatie, tipul si scopul calatoriei, poti apela la echipa CND Turism care iti vor pune la dispozitie diferite circuite turistice, indiferent de faptul ca preferi autocarul sau avionul. Tu esti cel care stabileste detaliile!


Ce destinatie sa alegi?


Daca nu ai nimic prin minte, esti o persoana spontana, activa, dornica de cunoastere si experimentare a unor lucruri noi, ar trebui sa incerci Asia. Conform dailybusiness.ro Asia se numara in top trei al celor mai vizitate continente cu 11 orase ce merita sa le incerci din cele 20 ce alcatuiesc topul.

De ce Asia?

Numeroasele destinatii exotice se regasesc aici. Cu siguranta ai auzit de Dubai, Japonia, China, Bora Bora , India, fie la televizor fie ai fost o persoana norocoasa care a avut ocazia de a face cunostinta cu una din aceste zone sau multe altele. Este o zona unde poti avea parte de climatul dorit, privelistea de poveste, distractia si aventura vietii tale, chiar daca bugetul necesar unei astfel de vacante nu este intocmai modest. Daca iti doresti ceva cu adevarat o faci pentru ca asa iti spune si scopul tau in viata, chiar daca asta inseamna sa economisesti putin mai mult decat pentru a beneficia de o excursie locala.



Te asteapta o multime de lucruri de vizitat, unele pe care le stiai deja, altele pe care nici nu ti le puteai imagina. Vei descoperi detalii despre cultura oamenilor ce traiesc in aceste locuri, vei afla lucruri interesante despre modul si motivul datorita caruia anumite zone si monumente exista in prezent, vei descoperi trucurile din bucataria asiatica dar si practici ale maestrilor in artele martiale, ce este si care este scopul meditatiei, cum controlezi puterea mintii si multe alte lucruri interesante specifice tipologiei calatorului din care faci parte. Fiecare zona are farmecul si povestea ei asa ca odata ajuns in Asia incearca sa fructifici fiecare minut in parte, sa aduni in bagajul de cunostinte si amintiri cat mai multe experiente inedite.

Cum stabilesti tipologia din care faci parte in functie de zona pe care doresti sa o vizitezi?

In functie de personalitate, de asteptarile si bugetul de care dispunem vom alege o respectiva zona principala. Astfel tie iti pot atribui precum si specificam anterior, o anumita tipologie din care faci parte. Vezi si tu in ce tipologie te incadrezi.


Printul de Bollywood

Sursa: telegraph.co.uk

Dupa ce industria muzicala si cea televizata a invadat Romania cu talentul de exceptie al artistilor indieni, multi dintre noi si-au pregatit deja bagajele si deja isi fac planul cum sa ii intalneasca pe actorii principali din Mica mireasa si nu numai. 

Printul sau printesa care alege aceasta zona are un buget aproximativ de 1000-1500 euro, acoperind astfel transportul, cazarea, masa si vizitele plus mici suveniruri pe care acesta le va duce drept amintire catre cei dragi. Bucataria foarte colorata si condimentata va fi o provocare foarte interesanta, mai ales daca printului ii plac aromele inflacarate sau combinatiile mai stranii. 

Sursa: walpapers111.com


Daca zici ca nu le ai cu religia, atunci ar fi bine sa o faci caci indienii au o credinta neindoielnica in zeii pe care ii venereaza si ar fi pacat sa nu descoperi cat mai mult din aceasta experienta. Printul de Bollywood se dovedeste oricum a fi destul de impunator si morocanos iar daca nu-i place ceva, nici gand sa ii schimbi stilul de viata. Totusi acest individ este destul de petrecaret iar evenimentele ce au loc pe strazi, cum sunt in filme, s-ar putea sa il binedispuna si sa ii placa mai mult decat la noi in barurile de noapte. 

Daca te incadrezi in aceasta tipologie sa nu uiti sa vizitezi Taj Mahal, mausoleul construit de Shah Jahan drept un monument in memoria sotiei sale Mumtaz Mahal. Asadar ia-ti perechea iubita si arata-i ca dincolo de toate nici destinul nu poate rupe o legatura puternica precum iubirea, nici dupa moarte.



Aventurierul modern

Sursa: christiantour.ro

El va alege Japonia datorita peisajelor inedite, a celor mai moderne constructii. Desi s-ar cam zgarci ca oricare de altfel caci pretul unei astfel de calatorii nu este foarte modest, cand o sa se vada la destinatie va deveni un adevarat om de afaceri, se va infrupta cu de toate, mai ales cand va intelege cum sta treaba cu preturile. In aceasta categorie intra trei tipuri umane:
- tipul aventurierului Tarzan: este in cautarea si intelegerea celor mai noi descoperiri, este interesat de cultura si de monumentele istorice (castelul Himeji, muntele Fuji, turnul Tokyo, Umeda Sky Building, Ginza District etc);





- tipul pescarului: el iubeste pestele, tot ceea ce tine de capturarea si modul de preparare al acestuia, Japonia avand o productie ridicata de peste, acest tip fiind la randul sau si un gurmand unic la care pot apela cu incredere toate combinatiile si aromele existente, bucataria japoneza fiind foarte bogata si sofisticata;


- tipul inventatorului : ii place sa descopere tot ceea ce tine de inventie, de robotica, poate chiar sa invete sau sa testeze cele mai inventive aparitii. Acesta spera ca intr-o buna zi va putea straluci alaturi de creatiile sale in lumina si sub privirea unor persoane importante. Viseaza la faptul ca intr-o buna zi el va fi seful si va putea revolutiona lumea, chiar daca momentan nu are multe resurse, calatoria reusind astfel sa-l binedispuna si sa il motiveze.

Sursa: wordofjapan.net

Calatorul interzis


Cel ce apartine acestei tipologii este un cercetator inflacarat. Odata ajuns in China nu il vei vedea stand locului nicio clipa. Va cutreiera si isi va baga nasul chiar si acolo unde se zice ca nu este voie, in locuri indepartate, va testa senzatii extreme si va incerca sa fie primul pe podiumul celui mai informat si fericit turist. In special va fi atras de monumente (Palatul interzis, Marele Zid Chinezesc, mausoleul regelui Nanyue etc.) dar si de vegetatie, de speciile de plante si animalele care ilustreaza un peisaj mirific. 




Sursa: infoturism.ro
Calatorul exotic



Acest tip de tipologie se potriveste persoanei iubitoare de caldura, care nu se plictiseste sa stea toata ziua intinsa pe un sezlong si sa absoarba energiile pozitive de la atmosfera calda si privelistea desprinsa din basmele cu zane plina de verdeata si flori, de parfum de pomi roditori. 

Unei astfel de persoane i se potriveste perfect: Dubai, Bora Bora, Thailanda, Bali, etc. 






In mod obisnuit acest calator exotic este constient ca are nevoie de un buget ridicat deoarece luxul care se vede la orice pas nu este chiar pentru toti, dar cum spuneam si la inceput, nu si imposibil. Totul depinde de noi si de telurile care ni le propunem sa le atingem sub orice forma.



Ce vizitam aici: 



- Dubai: Burj Khalifa, dansul apei de la picioarele lui Burj Khalifa, simolul Dubaiului Burj Al Arab; 

- Bora Bora: Gradina de Corali, Valea Alba, plimbare cu submarinul "Spiritul Pacificului";


  - Bali: plajele cu nisip fin, peisajul ce surprinde piese de sculptura, arhitectura, Templul Mamei, Monkey Forest.






Toate acestea si nu numai, le poate descoperi individul ce se incadreaza in aceasta tipologie.

Unde ma incadrez eu?

Cam peste tot. Ma incanta peisajele din toate aceste zone, fapt pentru care Asia mi-a ajuns direct la inima, sunt dornica de a cunoaste, de a invata si a descoperi lucruri noi. Imi place sa mananc, in special dulciuri si India cred ca m-ar surprinde. 
Regiunile calde sunt preferatele mele. Ador sa vad valurile cum se intrec in flux si reflux, sa ma scald in bataia razelor de soare, sa culeg informatii cu si despre oameni si sa-mi imbogatesc bagajul de cunostinte.
Ma incadrez si la tipul pescarului deoarece imi place sa pescuiesc si sa degust bucate preparate cu peste, dar si sa vizitez intreaga lume asemeni lui Tarzan.
"Viitorul aparține celor care cred în frumusețea viselor lor." spune Eleanor Roosevelt. 

Tu carei tipologii apartii?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2015

Surse de informare: 
  • http://ro.wikipedia.org/wiki/Taj_Mahal
  • http://blog.esky.ro/2012/08/top-destinatii-asia/
  • http://haotik.ro/cat-costa-o-excursie-in-japonia-15-zile/
  • http://www.infoturism.ro/atractii-turistice/top-10-locuri-de-vizitat-in-japonia/
  • http://www.imperatortravel.ro/2013/06/ghid-de-sfaturi-practice-wizz-air-dubai-obiective-turistice-cazare-restaurant-si-multe-alte-ponturi.html
  • http://www.discovercorporatetravel.ro/destinatii_corporate_europa/dubai/atractii_turistice
  • https://www.eximtur.ro/vacante-polinezia-franceza/cazare-bora-bora.html

You May Also Like

0 comments