Mă-ntorc la tine iar și iar, vis american!

by - vineri, noiembrie 10, 2017

Nu am visat doar o singură dată să-mi împlinesc visul cu work and travel în America. În fiecare an mă întreb cum ar fi fost dacă nu aș mai fi stat pe gânduri și aș fi acționat ca atare. Nu degeaba se spune că toate lucrurile trebuie făcute la timpul lor, căci momentan timpul pentru această destinație specială este limitat. Sunt în ultimul an la licență, însă nu exclud posibilitatea de a-mi duce planul la bun sfârșit, la mașter. Însă, până atunci, pot doar să-mi imaginez cum ar fi dacă aș pleca cu work and travel pentru studenți, ce obiective mi-aș dori să vizitez, ce lucruri mi s-ar părea utile pentru bagajul meu de cunoștințe.


Prin programul work and travel derulat de CND Vacanțe Speciale sunt la un pas de a-mi îmbrățișa visul.
Avantajul este că astfel de specialiști te ajută pe tot parcursul experienței, oferindu-ți permis de muncă pentru o perioadă de 4 luni și consiliere - pentru a găsi job-ul porivit personalității tale, precum și cursuri gratuite de limbă, o pregătire pas cu pas pentru o experiență unică.
Work and Travel Vacanțe Speciale este un program testat de către milioane de studenți din România, ce adună la un loc angajatori de renume din companii de top, și studenții aventurieri, bazându-se pe cei 8 ani de experiență în cadrul agenției mamă - CND Managment Solutions.


Suplimentar, odată împlinit, visul american nu se rezumă doar la un job sigur. Pentru că-mi place limba engleză, am ocazia de a-mi îmbunătăți nivelul de cunoaștere. Pentru unii poate fi un motiv banal pentru care îmi doresc să vizitez America, dar să ținem cont că job-urile sunt destul de bine plătite comparativ cu cele de la noi, chiar dacă volumul de lucru este mare.

Cu toții visăm la un job de birou unde să nu fim nevoiți să depunem prea mult efort. Visul american nu presupune 100% distracție, ci practic distracția este răsplata muncii depuse. Eu personal cred că m-aș potrivi într-un Call Center sau orice loc ce impune multă comunicare. Sunt foarte vorbăreață din fire și energică. Așadar, lucrând cu oamenii, descoperind atât de multe personalități din diferite colțuri ale lumii, cred că aș alimenta așa cum se cuvine curiozitatea despre oameni și cultură, despre tradiții și gastronomie. Chiar dacă nu par, în sufletul meu se ascunde un mare gurmand. 

Am câțiva prieteni care s-au înscris de nenumărate ori în program și au avut beneficii chiar și după finalizarea studiilor. Treptat, poți intra în legătură cu numeroase companii sau să câștigi încrederea firmelor la care lucrezi pe toată perioada programului. Câștigându-le încrederea, în timp, îți poți construi un viitor de succes, pentru că de cele mai multe ori angajatorul american va dori să-și păstreze un angajat muncitor și de încredere. Peste 80% din prietenii care au plecat cu work and travel s-au stabilit acolo legal, iar din cei care au revenit în țară, majoritatea își doresc să repete experiența. Ca prin urmare, vacanța cu work and travel poate însemna și începutul dezvoltării personale, independența și cel mai important examen - al maturității.

Am auzit că America nu este o țară la fel de liniștită ca România. Oamenii iubesc gălăgia. Este o țară aglomerată unde trebuie să fii o persoană energică și cu nervii de oțel ca să reziști agitației. Dar îmi place să experiementez lucruri noi și să fiu permanent activă. Plus că, echivalentul unui stat aglomerat și dezvoltat duce la apariția unor oportunități inedite. Pot să-mi descopăr adevăratul potențial la cote maxime, fără niciun fel de granițe.


America deține și multe obiective turistice impresionante care merită să le vizitezi și să le savurezi din plin.
Partea faină e că aș putea avea posibilitatea, în sfârșit, să mă relaxez pe plajele din Honolului sau să mă pierd în fantastica lume a piraților din Caraibe. Apele cristaline, priveliștea spectaculoasă și razele fierbinți ale soarelui sunt tot ce am visat vreodată!
Cât de spectaculos poate fi să-ți savurezi cafeaua la primele ore ale zilei, inspirând briza mării, în timp ce nisipul fierbinte te gâdilă în tălpi? Poate părea o banalitate, însă da, mereu mi-am dorit asta.


Îmi doresc de asemenea să vizitez "Orașul vânturilor", așa cum mai este denumit Chicago, leagănul zgârâie-norilor. Este un oraș deosebit, renumit prin arhitectura impresionantă și clădiri imense. Deși nu sunt pasionată de istorie, din turul Constanței, organizat de Diana Slav, am prins gustul poveștilor istorice care m-au impresionat fără precedent. Este de asemenea un oraș renumit pentru cluburile de jazz&blues, care te introduc într-o atmosferă relaxantă a anilor 1900, exact ceea ce am nevoie pentru a mă degaja de stresul cotidian.

Mă așteptă cu sufletul la gură celebrul oraș Dallas, locul în care s-au realizat filmările pentru pelicula televizată sub acelaș nume. Dallas World Aquarium este acel loc ce îmbrățișează natura și animalele pe cale de dispariție din întreaga lume. Probabil ți-ai dat seama deja că-mi plac animalele la nebunie și că susțin orice inițiativă în folosul lor. Este o șansă unică de a descoperi și alte secrete din tainele acestor vietați interesante, ieșite din comun.


La recomandarea unei prietene din copilărie, care niciodată nu a dat greș cu recomandările sale, un loc foarte interesant de vizitat este Parcul Național Yellowstone, primul parc național din lume ce se întinde pe suprafața a trei state. Dacă ea nu l-ar fi vizitat și nu l-ar fi găsit impresionant, cu siguranță n-ar fi știut de el, fiind unul din multitudinea de obiective pe lista unor vacanțe recomandate de prieteni. Un obiectiv fabulos pe care îl găsim aici este unul dintre lacuri, a cărei apă căpătă culorile curcubeului, datorită temperaturii extrem de ridicate a apei geotermale. Sună interesant, nu-i așa?

Cu siguranță n-aș putea exclude de pe lista de dorințe orașul New York sau Los Angeles, gălăgia și modernismul societății: târgurile de vintage, restaurantele cu specific tradițional din toate colțurile lumii, plimbările pe înserate, sub clar de lună și de stele, dar și orașele văzute de la cote înalte, în tot ansamblul lor.

În concluzie, cu CND Vacanțe Speciale atingi țeluri, îndeplinești vise! Ești pregătit de aventură?


Articol scris pentru SuperBlog 2017.

You May Also Like

0 comments