Francizele- O rețetă testată a succesului

by - miercuri, noiembrie 08, 2017

Să vorbim despre o situație de afaceri, în care personajul principal e o femeie. I-am pus numele Maria. Nu ne interesează vârsta acesteia, experiența profesională și/sau studiile. Presupunem doar că este majoră. Pentru a ocupa un loc în societate și mai ales, pentru a deține condițiile necesare pentru un trai minim, decent, Maria are nevoie de un suport financiar.
Ar putea alege să trăiască pe banii părinților, însă, nu pot trăi o eternitate. Poate apărea și situația în care aceștia nu mai sunt dispuși să o întrețină odată ajunsă la vârsta maturității. În concluzie, Maria noastră nu are altă opțiune decât să-și găsească de lucru.
Are două opțiuni: să-și găsească un loc de muncă în țară sau în străinătate și să suporte pretențiile angajatorilor, mai mult sau mai puțin suportabile, fie să caute idei de afaceri, să-și deschidă propria afacere și să fie propriul șef.


În ceea ce privește antreprenoriatul și dorința de lansare a unei afaceri pe piață, Maria are iarăși două variante. Poate face un împrumut sau își poate investi economiile în propria ei afacere, construind-o de la 0, ceea ce implică riscul major de a da faliment în scurt timp, exact așa cum a pățit și sora mea.

A doua variantă este să investească într-o franciză. Dar ce este franciza, de care poate nici Maria noastră nu a auzit vreodată?
Îi dăm Mariei un capital, gen 50.000 euro pe care să-i investească într-o astfel de afacere, de tip franciză. Franciza ajută la conceperea unei afaceri, pornind de la un model prestabilit, deja testat. Prin alegerea unei francize, Maria își poate alege domeniul preferat de activitate, care vine însoțit de propriul renume mondial.


Am presupus că Maria alege franciza Meli Melo, un nume destul de cunoscut la nivel internațional, pentru vânzarea de colecții selecte, moderne, de îmbrăcămine și accesorii. Spre deosebire de situația imaginară în care Maria își deschidea o simplă afacere, fiind nevoită să pornească de la 0, să fie nevoită să-și construiască un renume în timp scurt (care să-i asigure continuitatea), alegând un sistem de tip franciză, într-una dintre cele 8 locații existente, ea poate câștiga cel mai mare bonus, croindu-și primii pași către succes. Cum?
Peste 80% din populație cunoaște brandul și achiziționează produse de la retailerul Meli Melo. Practic ea obține o afacere deja testată, cu succes garantat, pentru că brandul deja face furori în zeci de țări.


”Ne preocupă grija permanentă de a pune în valoare individualitatea, personalitatea și stilul vestimentar al fiecărei doamne sau domnișoare care intră în magazinele Meli Melo – Paris pentru care creăm colecții speciale, atent lucrate, care urmăresc ultimele trenduri .”  



Meli Melo

Important de reținut este faptul că franciza îi oferă tot suportul necesar pentru ca afacerea să fie un adevătrat succes pe termen lung. Afacerea va fi similară cu cea a celor 36 magazine Meli Melo din România și beneficiază de: alegerea și poziționarea strategică a complexului într-o zonă, drept exclusivist de comercializare a produselor Meli Melo, dotare cu mobilier, tehnologie, marfă și capital rulant în primele luni, precum și promovare, reespectiv consiliere, ponturi și strategii de marketing, pentru ca afacerea să se transforme într-o copie fidelă cu cea a francizanților din întreaga lume, cu posibilitate de exindere chiar și în primul an de activitate.

Practic Maria beneficiază de tot suportul pentru a deveni un antreprenor de succes. La rândul ei, odată ajunsă în vârful piramidei, poate oricând să-și creeze însuși propria franciză, pe care să o extindă mai departe, fără bătăi de cap și complicații, având pe Francize.ro întregul suport necesar, profesionist, pentru tot întreg procesul.

Acestea sunt principalele argumente pentru care aș recomanda o franciză atât Mariei, cât și rudelor sau prietenilor. Franciza îți ghidează fiecare pas, acoperindu-ți toate necesitățile chiar dacă nu ai experiență în afaceri și totuși, vrei să fii propriul tău șef.
Dacă și tu îți dorești independență și crezi că ai aptitudini de lider, tânăr antreprenor sau îți dorești certitudinea unei afaceri de succes, o franciză în România, unde posibilitățile sunt limitate, poate fi calea ta spre succes. Consultanța privind oportunitățile de afaceri e din partea casei!

"Dintre toate tipurile de afaceri, francizele au printre cele mai mari șanse de succes. Sunt o rețetă testată, o cale bătută deja de alții, și pe care poți să o urmezi și tu. "
Lorand Soares Szasz

Articol scris pentru SuperBlog 2017.

You May Also Like

0 comments