Vrei pentru bebe un botez traditional? 5 sfaturi utile pentru orice parinte!

by - luni, octombrie 30, 2017


Crestinarea copilului este un moment foarte important pentru orice familie. La acest eventiment, bebe este in centrul atentiei, iar parintii incearca din rasputeri sa realizeze un botez deosebit, care sa fie imortalizat de mii de fotografii si filmulete interesante. In ultima vreme, tot mai folosita a devenit drona, care filmeaza aerian din unghiuri spectaculoase, astfel incat intregul eveniment sa fie unul cu adevarat senzational.
Foarte multi romani isi doresc sa respecte traditia si, cu acest prilej, intreaba cunoscutii, cerceteaza internetul, discuta cu preotii toate detaliile legate de botez, pe care incearca sa le respecte intocmai. Distractia invitatilor, aparitia fabuloasa a ursitoarelor, marturiile de botez, candy-bar-ul delicios, meniurile personalizate, tortul savuros, muzica dj-ului sunt doar cateva dintre detaliile care nu pot fi omise de organizatorii momentului.

Iata cele 5 sfaturi pentru un botez traditional:


1. Petrecerea trebuie sa aiba loc intr-un cadru festiv, iar localul va fi ales din timp pentru ca altfel se poate intampla sa nu existe nimic liber. Pentru cei care nu dispun de bani se poate organiza si in locuinta proprie fara probleme. Nu pot fi uitate plicurile de bani de pus pe masa pentru ca fiecare invitat va dori sa ofere o suma de bani copilului. In acest sens, parintii pot consulta site-ul https://www.taramuliubirii.ro/plicuri-de-bani-botez/ care propune o varietate larga de plicuri dintre care pot alege.

2. Tinuta pe care bebe o va purta cu aceasta ocazie trebuie aleasa cu multa grija. De multe ori, acest lucru devine o adevarata provocare pentru parinti, caci, de regula, au de ales dintr-o multime de produse. Cum bebe va fi imortalizat in fotografii si filmulete de catre toti cei prezenti, devine imperios necesar ca outfit-ul ales de parinti sau de nasi sa fie unul deosebit. Costumul popular ramane una dintre alegerile interesante ale celor care isi doresc un botez ca pe vremuri.

3. Iarna poate fi folosita sania pentru transportarea micutului la biserica. O idee spectaculoasa care aduce aminte de trecut si de o epoca inca vie in inimile multor dintre romani. Aici gasesti sanie pentru copii la preturi la indemana tuturor. Caruciorul nu este deloc util daca pe jos este gheata, iar riscurile de accidentare ar putea creste semnificativ.

4. Parintii trebuie sa indeplineasca cateva sarcini bine definite pentru un botez traditional: cadou pentru nasi, bomboane pentru biserica si multe alte sarcini de indeplinit. Se spune ca mama
 nu poate intra in lacasul sfant inainte de cele 40 de zile de la nastere. Dupa ce acestea trec, ea poate participa la slujba.


5. Nasii cumpara lumanarea pentru copil, o panza alba in care primesc copilul botezat, achizitioneaza un trusou complet pentru imbracat, platesc slujba la biserica, ofera un cadou in bani la petrecere, cumpara o iconita pe care preotul o sfinteste si o dau parintilor copilului si ofera cercei de aur sau un lantisor noului crestin.


In concluzie, este nevoie de putina munca si de rabdare pentru organizarea cu succes a unui botez traditional, dar parintii o pot face, cu siguranta, bucurandu-se de momentele deosebite ce vor aparea in aceasta zi frumoasa. 

You May Also Like

0 comments