Cum arata un stil de viata sanatos?

by - luni, noiembrie 30, 2015

Este o intrebare la care probabil ca putini dintre noi ar sti sa ofere raspunsul corect. De cele mai multe ori o viata sanatoasa incepe de la exterior, reflectandu-se catre interior.

Si totusi, ce inseamna o alimentatie sanatoasa?

Exista o mare diferenta intre produsele naturale, bio si eco. O alimentatie sanatoasa implica produse ce au in compozitie elemente naturale care nu au suferit procese de sinteza sau asupra carora nu s-a actionat cu un agent daunator (exemplu: in agricultura ecologica este interzisa utilizarea ingrasamintelor chimice, a pesticidelor si insecticidelor).
Acest lucru este practic intr-o mica masura, insa la ora actuala sunt produse pe piata disponibile pentru uz zilnic sau destinate catre oamenii cu diferite scopuri sau afectiuni, care respecta principii stricte si care se apropie calitativ de produsele naturale si sanatoase.

O alimentatie sanatoasa nu trebuie sa ii priveasca doar pe cei aflati in suferinta sau pe sportivi, care au un regim alimentar strict, ci pe fiecare dintre noi.
Accentul cade cu precadere si asupra poluarii globale ce are un impact major atat asupra sanatatii cat si asupra alimentatiei. Spre exemplu, implementarea unor masuri sau a unor mecanisme alternative mai putin poluante, reduc considerabil producerea unor fenomene precum efectul de sera si ploile acide. Astfel se reduc emisiile de noxe nocive si deseuri rezultate, Totodata acest lucru inseamna ca pe linia de productie a multor produse alimentare va intra materie prima mai putin afectata si mai sanatoasa.


Pentru asta este nevoie de noi, sa constientizam impactul pe care il au actiunile ce le derulam zilnic, mentalitatea si este nevoie in acelas timp sa promovam aspectele legate de o viata si un regim alimentar cat mai sanatos.

Pentru o calitate ridicata a vietii si pentru o alimentatie cat mai echilibrata si sanatoasa, au aparut sustinatori al unor branduri de top ce ofera produse mai echilibrate din acest punct de vedere. Printre produsele comercializate pe piata cu efect positiv se numara: produse fara lactoza, biscuiti fara gluten, batoane si shake-uri proteice.

Informarea populatiei despre existenta acestora duce la o viata mai indelungata, scade considerabil riscul de afectiuni la nivelul intregului organism si conserva mediul pentru o perioada mai indelungata astfel incat sa poata si generatiile viitoare sa se bucure de ceea ce natura poate oferi mai bun.
Natura este viata!

Informarea trebuie sa fie derulata cu ajutorul unor strategii de marketing, a unor campanii, care sa poata informa un numar cat mai mare de oameni de consecintele pe care le poate avea o alimentatie neechilibrata si la voia intamplarii. Dar stiu ca este foarte greu sa faci acest lucru fara o persoana sau un grup de persoane cu influenta si experienta pe piata. In derularea acestei campanii ii avem alaturi pe expertii de la Nutrivita si partenerii media, respectiv bloggerii parteneri.

Ne place sa citim impresii reale, experiente adevarate si solutii la problemele noastre. Dincolo de impactul media si de scopul acestua, majoritatea bloggerilor iti vor spune lucrurile fara perdea. In plus, e mai comod si accesibil tuturor. Un astfel de blogger partener ce promoveaza o viata sanatoasa si un trai armonios cu noi insine este Dana Lalici, autoarea Sexul Slab. care a descoperit si a trait pe propria piele avantajele alimentatiei sanatoase.
Totodata putem apela si parteneri media precum Orizonturi Literare si Comunicate de presa, ce vor raspandi ideile noastre creative si utile peste tot in media.

Idei de campanii

Realizand o comunitate, se pot derula proiecte in diferitele zone din orase sau la un punct sediu. Ideea principala este ca in cadrul unei astfel de activitati nu trebuie sa asteptam o rasplata. Rasplata in sine este contributia noastra la o viata mai sanatoasa si mai indelungata.

Din pacate unii oamenii participa cu entuziasm acolo unde li se ofera ceva. De ce sa nu rasplatim oamenii si sa-i incurajam sa renunte la o tigara pentru un mar? Ii putem rasplati si pe cei care achizitioneaza suplimente nutritive sanatoase cu: vouchere de cumparaturi, reduceri, produse gratuite, carti despre nutritie, bilete la teatru etc. 

O viata sanatoasa incepe cu noi!

Articol scris pentru SuperBlog 2015.

You May Also Like

0 comments