Curățenie cu spor pentru orice doritor!




 Casa pare de parcă ar fi trecut printr-un război sau sunt mici lucruri care te supără că îți stau în cale?Nimic mai simplu de rezolvat!

 În primul rând, atunci când avem intenția de a ne apuca de o curățenie completă sau poate doar de a retușa defectele casei noastre, întâi trebuie să ne gândim să nu facem acest lucru cu stres, agitație. Pentru a ne menține active și pentru ca să nu obosim în timp și să rămânem fără energie, care parcă ne îndeamnă să renunțăm sau să scurtăm procesul ,este bine ca să o luăm ușor, să începem curățenia domol pentru a ne păstra forțele proaspete.Chiar dacă suntem în criză de timp, agitația și fuga prin casă nu ajută deloc, ba chiar mai mult, din neatenție, putem face o boacănă și să prelungim durata curățeniei ceea ce face ca lucrurile să devină extrem de frustrante.

  Ei bine, când vine vorba de curățenie, românii noștrii sunt primii. Știu foarte bine să își gestioneze timpul, de unde să înceapă și unde să termine. În primul rând, ca orice gospodar, întâi face mâncarea se încarcă cu puțin spor și apoi pucede la muncă cât e ziua de lungă și dacă se poate să păstreze o bucată de timp pentru a rezolva alte lucruri e și mai bine, însă niciodată nu lasă treaba pe ultima sută de metri și nu renunță până nu e gata complet.

 Eu sunt printre cei care stau la bloc, într-un apartament cu două camere. Și atunci când mă gândesc să purced la muncă, spre a face curățenie, pornesc de la locurile mai mici, pe unde știu că nu am nevoie urgentă să umblu, până la cele mai folosite,adică de la baie la bucătărie. Pentru realizarea impecabilă a muncii folosesc produse  inovatoare cu principii naturale active, care se bazează pe formule biodegradabile, cu extract eco-certificat de mușețel, pH neutru și un parfum hipoalergenic, disponibile în ambalaje reciclabile, produse de către cei de la Farmec:gama Nufăr&Triumf.

Ca să mă apuc de treabă, am nevoie de Nufăr dezinfectant de baie,Nufăr verde geamuri,Nufăr dezinfectant gel wc, Nufăr universal și o lavetă.
 Întâi și întâi aranjez lucrurile aranjate necorespunzător sau care nu își au locul în baie, la locul lor.Apoi  folosesc Nufăr  dezinfectant de baie pentru a spăla cada, chiuvetă și faianță.Apoi trec la WC unde folosesc dezinfectantul și frec intens cu ajutorul unei perii de WC.Rămâne ștersul oglinzii, a raftului de sticlă și spălatul gresiei. De am o problemă cu chiuvetă sau cada, pentru desfundarea țevilor care provoacă întâmplări nedorite, am mereu în casă Nufăr pentru desfndat țevi și chiuvete pe care îl folosesc cel puțin o dată pe săptămâna pentru e preveni acțiunile negative provocate de depunerile de calcar sau mizerii.
Trecând la sufragerie, de dulapurile urlă disperat a dezordine sau observ că lucrurile sunt imposibil de găsit, scot fiecare lucru cu atenție, șterg dulapul cu o soluție formată din  2 capace de Nufƒăr lemn-parchet  în 5 litri apă, care ajută la protejarea mobilei, după care ordine lucrurile de la mare la mic. 

 Urmează să dăm cu aspiratorul ușor întinzând peria sa pe porțiuni mari, urmând ca în locurile cu păr să poziționăm peria într-o parte și să insistăm pe locurile cu pricina.Spre sfârșit, frecam bine covorul, canapeaua și fotoliile cu Nufăr covoare și tapițerii lasandule ca noi.Finalul este realizat de ștergerea suprafețelor din lemn. Este necesară ștergerea prafului de pe suprafețe după aspirare sau dup ace dăm cu mătura datorită faptului că în timpul procesului de aspirare/maturare, praful se ridică în aer iar procesul realizat astfel ar determina efectuarea procesului de mai multe ori.Pentru petele apărute de grăsime sau de diverse băuturi, poate fi folosit un produs cu acțiune degresantă(uneori folosesc Fairy).

  Ajunși în bucătărie se spală vasele, se usucă, se strâng lucrurile și se pun la locul lor.Șterg praful de pe mobile cu aceeași soluție care am folosit-o la ștergerea mobile din sufragerie,pe care o voi folosi și pentru mobila existentă pe cele 2 holuri. Apoi, spăl chiuveta, aragazul, cuptorul și faianța, care plâng de la atâta grăsime, cu Triumf degresant forte universal ideal pentru curƒtarea suprafețelor și obiectelor sanitare (chiuvetăƒ, gresie, faiantăƒ, aragaz, frigider, hotăƒ, cuptor, grăƒtar, vase emailate, sticlăƒ termorezistentăƒ etc.), fiind foarte eficient împotriva petelor de grăƒsime și de murdăƒrie persistentăƒ.Se poate folosi pentru crom, inox, și sticlăƒ.După acest pas, mătur atât pe hol cât și în bucătărie și spăl gresia din cele două încăperi cu Nufăr paradoseli. Șterg oglinzile cu aceeași soluție folosită și în baie ,șterg praful și gata. 

 Astfel am făcut casa lună și am redat farmecul gospodăriei românești.Și cum Nufăr nu oferă doar produse de calitate adaptate nevoilor și dorințelor noastre, cei de la Farmec ne invită să le fim alături și prin concursul  "Romania gospodară care promovează cele mai harnice regiuni ale României și le premiază.
 


Comentarii

Postări populare